You are currently viewing Dve godine bez Kobija!

Dve godine bez Kobija!

Na današnji dan pre dve godine napustila nas je legenda košarke, Kobi Brajant.

Tragično je poginuo zajedno sa ćerkom Đijanom i još 7 osoba u padu helikoptera u Kaliforniji. Kobi je bio inspiracija današnjim sportistima i NBA navijača širom sveta, zahvaljujući svom upornom mentalitetu i težnji ka uspehu.

Brajant je bio toliko posvećena osoba ka tome da bude najbolji u svemu što je radio, da je njegova elokvencija van terena bila jednaka kao i na njemu. Postoji nekoliko delova mudrosti koje je Kobi preneo ljudima, bilo da se radi o kolegama NBA igračima ili navijačima uopšte. Ono što se izdvaja je, nažalost, najironičnije, s obzirom na njegovu preranu smrt.

Kobi: ,,Najveća greška koju pravimo u životu je što mislimo da imamo vremena“.

Citat je dovoljan da omekša i najtvrđa srca, s obzirom na to kako je Kobi tragično nastradao u 41. godini. Na početku novog poglavlja u životu, Mamba je tragično odvedena na način na koji ni on ni bilo ko drugi mogao predvideti. Međutim, posle njegove smrti taj citat postaje još veća inspiracija svim ljudima.

Rekord karijere ostvario je 2006. kada je protiv Toronta postigao 81 poen. Ispred njega je samo Vilt Čemberlen sa 100 poena. Crna mamba je i četvrti najbolji strelac u istoriji NBA (33.643) ispred Majkla Džordana. U karijeri je prosečno beležio 25 poena, 5.2 skoka i 4.7 asistencija. Sa reprezentacijom Sjedinjenih Država osvojio je zlatne olimpijske medalje 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu, a bio je i šampion Amerike 2007.

Kobi Brajant je bio petostruki NBA šampion i 18 puta NBA All-Star, ali njegovo najveće nasleđe ostaje u rečima mudrosti koje je preneo onima koji su ga pratili. Kobi je imao sjajnu karijeru i sličan glamurozan život, ali kroz sve to, njegova radna etika i njegova strast prema svemu što je radio je ono što ga je zaista isticalo.