You are currently viewing Egipat leti na Salahovim krilima!

Egipat leti na Salahovim krilima!

Fudbalska reprezentacija Egipta je zahvaljujući maestralnom Muhamedu Salahu savladala nakon penal lutrije selekciju Obale Slonovače i plasirala se među osam najboljih selekcija na Kupu Afričkih Nacija!

U četvrtfinalu „Faraoni“ će se sastati sa reprezentacijom Maroka.

Sam susret dve selekcije je obilovao uzbuđenjima. Prvo je viđeno već na samom početku kada je u kaznenom prostoru pao Orije, ali sudija nije pokazao na „kreč“. Egipat je bio konkretniji rival u prvih 45 minuta. U 17. minuti šansu imao Marmuš, potom je u 21. probao i Salah, pa Mohamed, ali je Obala Slonovače sačuvala svoju mrežu.

U finišu prvog dela, i Obala Slonovače je imala  svoju šansu preko Alera, ali promene rezultata i dalje nije bilo.

Do novih uzbuđenja se čekalo do pred sam kraj utakmice kada su glavni protagonisti  bili Mohamed na jednoj i Aler koji je odlično na drugoj strani.

Malo je nedostajalo da rezervista Egipta izraste u heroja, ušao je u igru u 71. minutu i posle nekoliko minuta imao veliku šansu, iskosa sa leve strane šutirao je pored stative.

Na drugoj strani na sličan način je junak Obale Slonovače umalo postao Vilfred Zaha, koji je ušao i u 84. minutu imao veliku šansu, ali je  fantastičan bio golman Egipta El Šanavi. Nažalost, on je tom prilikom zaradio i povredu zbog koje je kao dotadašnji igrač utakmice morao da izađe iz igre.

Tokom regularnih 90 minuta nijedna od ekipa nije uspela da pogodi mrežu protivnika pa je meč otišao u produžetke.

U prvom produžetku Šerif je imao sjajnu šansu za Egipat, uzvratio je Sangare, a onda je Trezege ponovo bio u prilici, šutirao je preko gola.

U 120. minutu Trezege je imao i treću šansu i najbolju, Salah mu je vratio povratnu, a ovaj šutirao direktno u golmana Obale Slonovače i odlučivala je pemal lutrija.

Penal serija je izgledala ovako:

1. Pepe gađa po sredini, Zizo u rašlje – 1:1

2. Sangare uz samu stativu, El Solia po zemlji – 2:2

3. Erik Baji šutira loše, golman Egipta brani, Kamal siguran – 2:3

4. Korne precizan, Abdelmonem zateže pored stative – 3:4

5. Zaha snažno uz stativu, Salah vodi Egipat dalje!