You are currently viewing Emocije savladale najboljeg u finalu: „Kao dete se nikada nisam ovoliko isplakao“
Foto: facebook.com/International Handball Federation - IHF

Emocije savladale najboljeg u finalu: „Kao dete se nikada nisam ovoliko isplakao“

Šveđani su u dramatičnom finalu protiv Španije osvojili petu titulu prvaka Evrope. Jedan od najzaslužnijih bio je golman Andreas Palička koji je proglašen najboljim igračem finalne utakmice.

Palička je u izjavi po završetku finala rekao da je emotivni naboj ogroman. Čitav EURO protekao je u senci testiranja i kovid protokola, pa je i golman novog šampiona Evrope morao da pauzira tokom takmičenja.

– Boriš se tokom čitave karijere, pobeđuješ, gubiš, uzdižeš se, padaš… Mislim da sam se razboleo od količine emocija. Ovo je neverovatan oseća. Čini mi se da sam na ivici šoka nakon svega što se dogodilo. Ni kao dete se nikada nisam ovoliko isplakao kao sada, jer nisam mogao da sanjam da će mi se ovo dogoditi u životu – navodi Palička.

Odlučujući momenat dogodio se po isteku 60 minuta kada je Niklas Ekberg realizovao sedmerac za konačnih 27:26 i titulu evropskih prvaka.

– Nisam mnogo razmišljao pre sedmerca, nisam želeo da dajem šansu nervozi da me sputa. Samo sam uzeo loptu u ruke, šutirao gde sam video da treba, i mreža se zatresla – objašnjava Ekberg.

Šveđani su tako posle 20 godina uspeli da osvoje zlato na Evropskom prvenstvu, a za najkorisnijeg igrača takmičenja proglašen je Jim Gotfridson.