You are currently viewing Emotivna poruka bivše teniserke: Novaku uputila podršku, pomenula i Moniku Seleš
Foto: facebook.com/Bojana Jovanovski

Emotivna poruka bivše teniserke: Novaku uputila podršku, pomenula i Moniku Seleš

Sadašnji i bivši asovi belog sporta komentarišu tokom čitavog dana odluku australijskih vlasti da deportuju Novaka, a oglasila i se bivša Fed kup reprezentativka Srbije Bojana Jovanovski.

Jovanovski je pre početka završnog pretresa u Melburnu na svom Facebook profilu objavila tekst u kojem izražava podršku najboljem teniseru sveta.

– Mi smo bar kroz naše detinjstvo doživeli razne vrste nepravdi. Bombe su svetski moćnici bacali na civilne objekte u našem gradu, ginuli su i naši najmlađi sugrađani i prijatelji. Sada na tebe svetski moćnici vrše pritisak da odustaneš, pošto na drugi, na pravedan i na sportski način niko ne može da te savlada. Uspeh je nešto što očigledno ne žele da ti oproste. To se u istoriji dešavalo i našoj sugrađanki Moniki Seleš u periodu kada je bila najbolja na svetu dobila je nož u leđa. No, mi smo bar na nepravdu navikli i bez obzira na ishod ove ponižavajuće agonije koja ti je priređena, NISI SAM, TI SI NAŠ NAJVEĆI PONOS ! – navodi Jovanovski i dodaje:

– Na tebi je sada da se bez obzira na sve boriš za pravdu i bez obzira na ishod da daš sve od sebe u toj borbi! To ti znaš bolje od svih nas… U isto vreme moraš misliti i na sebe i svoju bezbednost, ako i propustiš jedan Gren Slem, osvojićeš neki drugi i nadamo se postati najbolji sportista svih vremena.

Ovo nije samo borba tebe protiv svetskih moćnika, nego očigledno i SPORTA protiv POLITIKE. Što se tiče optužbi sitnih duša protiv tebe, ti si svu traženu dokumentaciju predao i dobio vizu, na sudu si legitimnost svoje dokumentacije dokazao. Tako da ljudima koji te optužuju da si lažov i čovek sa nedoličnim ponašanjem možeš poručiti rečenicu najvećeg svetskog naučnika i našeg sunarodnika Nikole Tesle: ”Kada bih svu vašu mržnju pretvorio u energiju, mogli bi se osvetliti mnogi gradovi”. Oni očito neće prestati da te mrze, ne zato što su njihovi stavovi istiniti, nego zato što su oni mali, ljubomorni i nezadovoljni svojim životima. Zato pretvori tu njihovu mržnju u energiju i POBEDI! POBEDI danas i u svakoj narednoj borbi… To će biti pobeda i svih nas koji smo svim srcem uz tebe! Sve najlepše želimo svim ljudima u svetu kao i u prelepoj Australiji, a oni kako nam vrate vrate… Plašim se samo da su ljudi koji su iselili Pigmeje postali moralni Pigmeji – stoji u Facebook objavi Bojane Jovanovski.