You are currently viewing Engleski golgeter oduševljen Mitrovićem: „Zastrašujuće je to što radi, želim da sruši moj rekord“

Engleski golgeter oduševljen Mitrovićem: „Zastrašujuće je to što radi, želim da sruši moj rekord“

Srpski napadač Aleksandar Mitrović jedan je od najboljih igrača Čempionšipa i trenutno drži primat po broju postignutih golova.

Proteklog vikenda je Mitrović prstigao Ivana Tonija na koti 31, a ovaj rekord važi od sezone 2004/05, kada je Čempionšip ustanovljen kao takmičenje prvo po rangu ispod Premijer lige.

Ipak, istorijski rekord u drugoj ligi engleskog fudbala drži golgeter Portsmuta Gaj Vitingem koji je tokom sezone 1992/93 postigao 42 gola. Vitingem prati igre Fulama i oduševljen je dosadašnjim učinkom Mitrovića.

– Biću zaista zadovoljan ako sruši moj rekord. Mislim da je u današnje vreme zaista zastrašujuće da neko može da postigne toliki broj golova. Kao što je Portsmut uradio sa mnom, tako i Fulam koristi njega. Stvaraju mu šanse i on ih koristi. nadam se da će biti nagrađen ulaskom u Premijer ligu ako obori rekord, kada ja već nisam – reči su velikog golgetera.

Fulam je vodeći u Čempionšipu sa šest bodova više od Bornmuta i u narednom kolu dočekuje Hadersfild.