You are currently viewing EURO Rukomet: Srbija igra odlučujuću utakmicu protiv Francuske

EURO Rukomet: Srbija igra odlučujuću utakmicu protiv Francuske

Rukometna reprezentacija Srbije večeras igra odlučujuću utakmicu na Evropskom prvenstvu protiv favorita na turniru, olimpijskog šampiona, selekcije Francuske.

Utakmica je zakazana za večeras od 20:30 časova.

Zbog zabeleženog poraza i jednog trijufa, reprezentaciju Srbije čeka težak zadatak jer im je neophodna pobeda da bi se plasirali u narednu fazu takičenja. Ukoliko žele plasman u „glavnu rundu“, odnosno novu grupu od šest reprezentacija moraju da savladaju Francusku. U slučaju poraza izabranici selektora Tonija Đerona završavaju učešće na Evropskom šampionatu.

Reprezentacija Francuske je jedna od najjuspešnijih rukometnih sila, svoje uspehe beleži kao šestostruki svetski prvak (najviše u istoriji), trostruki evropski (drugi u istoriji) i trostruki osvajač zlatne olimpijske medalje (najviše u istoriji).

Stanje u grupi je sledeće: Francuska ima četiri, Hrvatska i Srbija po dva, a Ukrajina je bez bodova. Ukoliko Hrvatska opravda ulogu favorita protiv Ukrajine, a Srbija izgubi od Francuske, dalje idu Francuska i Hrvatska.

Francuska može ostati bez plasmana u drugu fazu takmičenja, jedino ukoliko Srbija slavila sa sedam i više golova razlike, a Hrvatska pobedi Ukrajinu.

This Post Has One Comment

Comments are closed.