You are currently viewing EVROLIGA: Zvezda putuje u Francusku, povratak košarci posle 20 dana
Foto: twitter.com/KK Crvena zvezda mts

EVROLIGA: Zvezda putuje u Francusku, povratak košarci posle 20 dana

Košarkaši Crvene Zvezde se vraćaju takmičarskim obavezama, igrači su preboleli kovid, zdravstveni bilans je zadovoljavajući, što je i najvažnije od svega.

Dugo je trajala ova prinudna pauza, dvadesetak dana se vodila borba sa virusom, umesto one pod obručima sa protivnicima, tako da se povratak Zvezdaša na parket očekuje sa pažnjom i nestrpljenjem. Koliko je sve ostavilo traga na crveno – bele, i koliko su spremni, videće se u petak, u Lionu. Protivnik je Asvel, u meču košarkaške Evrolige.
Za obe ekipe izuzetno značajna utakmica u borbi za važne bodove. I Srpski i Francuski klub, sa punim pravom pravom gaje nadu da je plej – of dostižan i svaki meč im je bitan u trci za plasman među osam najboljih u ligaškom delu. Trenutno, Asvel ima pobedu više, ali i jedan odigran meč više u odnosu na Crvenu Zvezdu. Osim domaćeg terena, prednost Francuzima je taj što su imali Evfoligaške duele poslednjih nedelju dana. Doduše oba meča su izgubili, prvo u Moskvi, a zatim i pre dva dana na svom parketu od Monaka. Ipak ekipa je uigranija, a to je i te kako značajno, pogotovo kada se ima u vidu dugo neigranje Beogradskog tima. Svoju poslednju Evroligašku borbu, Zvezda je imala pretposlednjeg dana stare godine. Tada je na svom terenu u dramatičnom meču, Radonjićev tim poražen od Zenita nakon produžetka 76 : 80.
Svi u taboru Crvene Zvezde su optimisti, i najavljuju bespoštednu borbu. Borba za zdravlje je najvažnija i ona je dobijena, a sada su, kako ističu crveno – beli, na redu protivnici na parketu. Takođe, ono što je bitno je i da su sanirane povrede pojedinih igrača i svi su na raspolaganju treneru Radonjiću.
U prvom delu sezone, u meču odigranom u Beogradu, Crvena Zvezda je bila uspešnija i pobedila Asvel rezultatom 73 : 67.
Asvel ima skor od osam pobeda uz jedanaest poraza, dok Crvena Zvezda ima pobedu manje i meč manje. Meč je na programu u petak, u dvorani  L’ Astroballe u Lionu, sa početkom u 21h.

This Post Has One Comment

Comments are closed.