You are currently viewing Fantastična petica za Mančester siti u Lisabonu

Fantastična petica za Mančester siti u Lisabonu

U osmini finala Lige šampiona, sastale su se ekipe Sportinga i Mančester sitija. Mančester je odigrao fenomenalan meč u gostima i završio ga rezultatom 0:5.

Tim Pepa Gvardiole juriša ka novoj tituli a amibicije „Građana“ u Ligi šampiona su poznate još pre ovog susreta. Imperativ je doneti pehar namenjen najboljem klubu u Evropi u plavi deo Mančestera.

Čak četiri gola postigli su „Građani“ u toku prvog poluvremena. Najpre je, na asistenciju De Brujne, bio precizan Marez već u 7. minutu meča. Potom je, deset minuta kasnije mrežu Sportinga zatresao Silva.

U 32. minutu meča strelac trećeg gola je bio Foden i sa 3 gola prednosti u prvih pola sata igre, ekipa Sportinga je demoralisana. Međutim, nemilosrdna igra „Građana“ se nastavila.

Na asistenciju Sterlinga, ponovo je Silva prevario golmana Sportinga u 44. minutu i poslao ekipe na odmor sa neverovatnih 0:4.

Gvardiolina ekipa je mogla da odahne u drugom poluvremenu jer je postigla nedostižnu prednost. Međutim, u prvih deset minuta drugog dela meča, Silva je ponovo pokušao ali je gol bio poništen nakon VAR provere.

Nije to zaustavilo Mančester siti koji je u 58. minutu ponovo došao do vođstva.

Konačnih 0:5 postavio je Sterling i time zatvorio goleadu Mančestera za večeras.

Punih deset godina je prošlo od poslednjeg susreta Sportinga i Mančester sitija. Šampion Engleske je mnogo napredovao od tada do danas, ali večeras deklasiran od neuporedivo bolje ekipe Pepa Gvardiole.