You are currently viewing FIFA objavila sudbinu prekinutog meča Brazil – Argentina!

FIFA objavila sudbinu prekinutog meča Brazil – Argentina!

Meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koji je održan septembra prošle godine između Brazila i Argentine koji je bio prekinut u 5. minutu zbog ulaska na teret brazilskih zdravstvenih radnika, dobija dalji epilog. Tada su na teren ušli da sa terena izvedu četvoricu igrača Arganitine koji nastupaju u Engleskoj, jer nisu imali dozvolu za boravak.

Usled nepoštovanja mera, igrači su bili prinuđeni da napuste teren. U tom trenutku stanovnici Engleske bili su na crvenoj covid listi i za sve one koji dođu u Brazil, morali si da ispoštuju vreme u karantinu.

Selekcija Brazila je kažnjen sa 500 hiljada dolara, dok Argentina sa 200 hiljada. Predsednik fudbalskog saveza Argentine Klaudio Tapia najavio je žalbu na ovu odluku.

„Nakon sveobuhvatne istrage i s obzirom na pravila koja su bila na snazi, Fifina disciplinska komisija odlučila je da se utakmica ponovo odigra, a meesto i vrieeme odigravanja biće naknadno određeni“, objavila je Fifa.

Novi meč biće na neutralnom terenu, dok gračima koji su tada bili sporni, Emilijanu Martinezu, Emilijanu Buendiji, Đovaniju Lo Selsu i Kristijanu Romeru biće zabranjen nastup u ovom duelu.