You are currently viewing Finale Superkupa Španije, meč za slavu i prestiž

Finale Superkupa Španije, meč za slavu i prestiž

Večeras od 19 i 30h, na stadionu Kralj Fahd u Rijadu odigraće se finalna utakmica Superkupa Španije.

U prestonici Saudijske Arabije, sedam hiljada kilometara od svoje zemlje, megdan će podeliti Real Madrid i Atletik Bilbao. Ova dva kluba su prethodno bili uspešniji od svojih rivala u polufinalnim susretima. Destinacija oba polufinala je bila ista kao i za večerašnje finale.
Podsetimo da je prvo Real izašao kao pobednik iz duela sa Barselonom, u meču odigranom u sredu. El Klasiko nije imao pobednika posle regularnih 90 minuta igre, bilo je 2:2, a u produžetcima Madriđani su postigli još jedan gol.
Dan kasnije, finale su obezbedili i Baskijci, posle pobede nad Madridskim Atletikom od 2:1..
Atletik Bilbao je branilac trofeja u ovom takmičenu. Iako autsajder po prognozama, ponos Baskije ima ogroman motiv pred ovaj meč. Samo ime protivnika je dovoljan stimulans da se mobilišu sve snage u klubu. Eventualnim uspehom u večerašnjoj utakmici, Atletik Bilbao bi četvrti put u svojoj istoriji, podigao pehar Superkupa Španije.
Sa druge strane, Slavni Real, uvek gladan pobeda i trofeja, i večeras će sigurno dati svoj maksimum za ostvarenje trijumfa. Lider prvenstva svoje zemlje u ovaj finalni meč ulazi kao favorit. Madriđani će biti oslabljeni neigranjem nekolicine igrača. Što zbog povrede, a što zbog bolesti, Karlo Anćeloti ne može da računa na Bejla, Karvahala, Asensia i Diaza.
Eventualnim uspehom u finalnom meču, Real Madrid bi 12.put postao osvajač ovog takmičenja.