You are currently viewing Francuzi elegantno do zlata!

Francuzi elegantno do zlata!

Francuzi Gabrijela Papadakis i Gijom Sizeron elegantno su osvojili zlatnu medalju u plesnim parovima, pošto su zadržali prvo mesto i nakon slobodnog programa.

Da podvig bude još veći sa 226, 98 poena oborili su i svetski rekord. Bili su najbolji posle prvog, obaveznog dela programa, a prednost su donekle uvećali nakon slobodnog plesa. Za obavezni program su dobili 90,83, a za slobodni 136,15 bodova.

Vicešampioni sa prošlih Olimpisjkih igara su konačno došli do najsjanijeg odličja. U riznici trofeja sada imaju sva zlata, četiri sa svetskih, pet sa evropskih prvenstava, ali i titule iz Gran prija.

Drugi su ovoga puta bili posle sjajne predstave Rusi Viktorija Sinicina i Nikita Kacalapov. Njihov slobodni program doneo im je velikih 131,66 poena, što je u zbiru značilo konačnih 220,51. Kacalapovu je to druga olimpijska medalja, pošto je u Sočiju pre osam godina bio bronzani, u paru sa Elenom Ilijnik.

Ništa manje hvale pomena su američka kombinacija Medison Ubel, Kahari Donahju. Sakupili su 218,02 poena i osvojili brinazanu medalju.