You are currently viewing Francuzi ljuti na Mesija!

Francuzi ljuti na Mesija!

Posle dugačke pauze najzad je počeo najzanimljiviji deo Lige Šampiona! Mečevima osmine finala počele su eliminacione utakmice!

Najviše pažnje svih fudbalskih „zaluđenika“ privukao je duel na „Parku prinčeva“ između Pari Sen Žermena i Real Madrida.  

Prštalo je na sve strane na terenu u Parizu. A tragičar meča umalo nije bio niko drugi do Lea Mesija. Argentinac je u 62. minutu promašio penal, bolje rečeno golman Reala je odbranio Mesijev penal, ali je u poslednjim momentima meča hheroj postao Kilija Mbape svoji golom koji je doneo pobedu PSGu.

Ugledni list L’Ekip dao je Mesiju najnižu ikada – 3, po njihovom mišljenju bio je najgori u ekipi, posle njega sledi Di Marija sa ocenom 4. Francuzi pišu o tome kakav je uticaj Mesija na igru Parižana, mada izgleda daim je promaklo  da je Argentinac stvorio dve velike šanse Mbapeu i Nejmaru, koje nisu iskorišćene.

Leo Mesi i dalje ne izlgeda srećno na terenu, ne onako kako je to bio u dresu Barselone, i to je utisak svakog ko ga prati u Parizu. Možda je razlog za to što oseća da nije prva violina tima. Tu su Mbape i Nejamar, a mnogi kritikuju fizičku spremu Argentinca. Odnosno to što se ne zalaže na terenu onoliko koliko je to nekada činio.

Nažalost, Leo je protiv svoje volje završio u Parizu, očigledno je da mu je potrebno vreme da se pronađe, videćemo kakav odgovor sprema u Madridu, gde je oduvek bio „svoj na svome“…