You are currently viewing FSS imenovao ovogodišnje laureate!

FSS imenovao ovogodišnje laureate!

Članovi izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije su bez ijednog glasa protiv prihvatili predlog Stručnog odbora  i doneli odluku o dodeli priznanja za značajna sportska ostvarenja u 2021. godini!

Članovi IO FSS jednoglasno su prihvatili predlog Stručnog odbora i doneli odluku o dodeli priznanja za značajna sportska ostvarenja u 2021. godini. Zlatnu loptu Srbije dobiće Dragan Stojković kao najbolji trener, Dušan Tadić kao najbolji igrač i Jelena Čanković kao najbolja igračica, fok će specijalno priznanje Zlatni gol godine pripasti strelcu istorijskog pogotka u Lisabonu, Aleksandru Mitroviću. Priznanja će biti dodeljena na svečanosti koja se održava u četvrtak 23. decembra u hotelu Hajat.

Tadić je fenomenalnim igrama u reprezentativnom dresu vukao Orlove do vize za Katar, a zapaženu ulogu imao je i u Ajaksu, međutim ozbiljnu konkurenciju kapitenu Srbije i holandskog kluba predstavljao je Aleksandar Mitrović kako zbog pobedonosnog gola protiv Portugalije tako i zbog sjajnog golgeterskog učinka u nacionalnom i klupskom dresu.