You are currently viewing Fudbal u senci rata: Seli se Liga šampiona!

Fudbal u senci rata: Seli se Liga šampiona!

U fudbal ne prestaje da se meša politika. Napad Rusije na Ukrajinu neprekidno se upliće u fudbalske priče, bilo da je reč o komentarima fudbalera ili o odlukama koje menjaju dosadašnje stanje na terenima što se takmičenja tiče.

Najnovija izmena pod teretom ove političke situacije vezana je za izmeštanje Lige šampiona. Naime, Evropska fudbalska unija (UEFA), oduzeće Rusiji pravo na organizaciju finalne utakmice fudbalske Lige šampiona nakon napada na Ukrajinu.

U petak je održan vanredni sastanak UEFE nakon kojeg je doneta pomenuta odluka. Agencija „Asošiejted pres“ danas je navela da Sankt Peterburg neće biti domaćin finala Lige šampiona 28. maja tekuće godine.

Na sastanku planiranom za petak, biće potvrđena odluka o premeštanju finalne utakmice najelitnijeg evropskog takmičenja. U otpicaju je više mesta koja se trenutno razmatraju.

Rusija je jutros napala Ukrajinu, posle čega je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski proglasio ratno stanje.

Kao mogući novi domaćini finala Lige šampiona pojavili su se londonski stadioni Vembli, Totenhem Hotspur Stadion i Olimpijski stadion na kojem igra Vest Hem Junajted.