You are currently viewing Gana oterala srpskog stručnjaka!

Gana oterala srpskog stručnjaka!

Posle razočaravajućih partija na Kupu Afričkih nacija čelnici tamošnjeg saveza su preduzeli  mere saniranja štete!

Prvi konkretan korak je otkaz iskusnom srpskom stučnjaku Milovanu Rajevcu. 

Bez obzira na raskid saradnje Rajevac ostaje cenjeno ime u Gani pre svega zbog sjajnih igara reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2010 godine u Južnoj Africi, ali preko deebakla na ovogodišnjem KAN-u nije moglo da se pređe.

Iako nisu bili u prvom redu favorita od Gane se očekivalo da lako izađe iz grupe i plasira se u elminacionu fazu turnira. Umesto toga Crne Zvezde su razočarale sve  osvojivši samo bod u grupi sa Marokom, Gabonom i Komorskim ostrvima.

Na kraju je Rajevcu presudio poraz od Komora (2:3), koji su u Gani ocenili kao težak debakl. Očekuje se da uskoro FS Gane privremeno rešenje koje će predvoditi Ganu u martovskim kvalifikacijama.

Sam Milovan Rajevac nije želeo da podnese ostavku na mesto selektora jer je želeo da Ganu odvde na Svetsko prvenstvo. Međutm istu želju nisu imali čelni ljudi saveza.

Iskusni Rajevac je u bogatoj karijeri osim Gane vodio i reprezentacije Tajlanda, Alžira i Katara, a sedeo je na klupi Slobode iz Užica, Železnika, Vojvodine, Borca iz Čačka, Al Ahlija, Rudara iz Velenja, a bio je i prelazno rešenje u Crvenoj zvezdi 2004. godine.