You are currently viewing Gol Pavkova zahteva analizu: Šta se u ključnom momentu događalo u VAR sobi? (VIDEO)
Foto: twitter.com/FK Crvena zvezda

Gol Pavkova zahteva analizu: Šta se u ključnom momentu događalo u VAR sobi? (VIDEO)

Prvo kolo posle zimske pauze u Super ligi Srbije obeležile su pobede Crvene zvezde i Partizana.

Lider na tabeli bio je bolji od Radničkog iz Niša sa 2:0, dok je Crvena zvezda savladala Čukarički rezultatom 3:0. Upravo je utakmica na Marakani izazvala polemike, naročito situacija koja je prethodila golu Pavkova za 1:0, kada VAR nije funkcionisao.

– Istina je, VAR nije radio 28 minuta, čekamo još izveštaj našeg provajdera –  kaže predsednik sudijske komisije Dejan Filipović za TV Prva.

Filipović dodaje da od uvođenja video tehnologije ovakve situacije nisu uobičajene.

– Na samo pet utakmica do sada nije radio (VAR), sve je bila tehnička greška. Prvi put se na meču Crvene zvezde i Čukaričkog desila takva greška u audio komunikaciji, ali nadamo se da će biti minimizovano u ostatku sezone – navodi Filipović.

Ovakava pojava, prema njegovim rečima, nije retkost ni u najjačim ligama Evrope. Filipović kaže da se slična situacija dogodila u Nemačkoj.

– Radio je sve do pre pet minuta pred meča, odnosno radilo je sa prekidima. Obaveste se kapiteni da se igra bez VAR tehnologije… U Nemačkoj ligi je bio propust na meču Frajburg – Majnc i trener ekipe koja je primila gol, rekao je da se dešava – to je fudbal. Nadamo se da ćemo doći na taj nivo sportske kulture – zaključuje Filipović.

Zvezda je savladala Čukarički rezultatom 3:0. Trener Čukaričkog Saša Ilić imao je zamerke na suđenje upravo kod gola Pavkova, aludirajući na faul u napadu.

Snimak sporne situacije možete pogledati na 0:27.

This Post Has One Comment

Comments are closed.