You are currently viewing Grend slem šampion najavio oproštaj: „Moje koleno postaje noćna mora“
Foto: instagram.com/delpotrojuan

Grend slem šampion najavio oproštaj: „Moje koleno postaje noćna mora“

Grend slem šampion i osvajač Dejvis kupa sa reprezentacijom Argentine najavio je oproštaj od profesionalne karijere.

Huan Martin Del Potro je dve i po godine van terena zbog povrede, a definitivni rastanak od profesionalnog tenisa imaće naredne nedelje u Buenos Ajresu.

– Ovo je jedna od najtežih poruka koju ću doneti. Znam da ljudi očekuju da se vratim tenisu, ali ovo je možda više oproštaj nego povratak. Moje koleno postaje noćna mora, već nekoliko godina pokušavam, kroz razne tretmane, kod različitih lekara, da popravim stvari, ali nisam našao rešenje. Nikada nisam razmišljao da se povučem iz sveta tenisa bez prilike da se oprostim, a ne mogu da zamislim bolji turnir od Buenos Ajresa da to uradim – rekao je Del Potro na pres konferneciji.

Pored titule šampiona US opena (2009. godine) i Dejvis kupa (2016. godine), Del Potro je sa uspehom predstavljao svoju zemlju na Olimpijskim igrama gde je u singlu osvojio srebro i bronzu.

U septembru 2018. godine igrao je finale US opena i bio poražen od Novaka Đokovića sa 6:3, 7:6, 6:3. Tada je ostvario i najbolji plasman u karijeri u ATP listi zauzevši treću poziciju.