You are currently viewing Gužva na vrhu Serije A

Gužva na vrhu Serije A

U uvodnim mečevima 16.kola fudbalskog prvenstva Italije, pobede Milana, Intera i Atalante. Na San Siru,  Rosso-Neri  su posle samo 18 minuta završili posao u duelu protiv Salernitane. Golovima Kesija u 5. i Salemakersa u 18. minutu, Milan je došao do nedostižne prednosti, koju je sačuvao do kraja meča.

Derbi je odigran na Rimskom Olimpiku, očekivao se neizvesniji duel, ali je Inter furiozno ušao u meč i već posle 39. minuta nokautirao Vučicu. Čakanoglu, DŽeko i Damfri su pogađali mrežu Rome za nedostižnih 3.0. rezultat koji je ostao nepromenjen do kraja.

Za razliku od prethodna dva susreta, u trećem odigranom u večernjem terminu bilo je neizvesno do poslednje sekunde. Domaći Napoli i Atalanta su priredili dva preokreta.Povela je Atalanta, do kraja poluvremena Napoli uspeo da izjednači, da bi na startu drugog dela došao i do preokreta i vođstva od 2.1. Klub iz Bergama se nije predavao, želeli su gosti da pokažu da njihovi poslednji uspesi više nisu iznenađenje i slučajnost. U samo pet minuta od 66. do 71. golovima Demirela i Frojlera, ponovo stižu do vođstva, ovoga puta nedostižnog. Do kraja,Napoli je napadao, stvorio par izglednih prilika, ali nedovoljno da se izbegne poraz od 2:3.
Na čelu je Milan sa 38 bodova, prati ga Inter sa bodom manje. Napoli je treći (36), Atalanta trenutno zauzima četvrtu poziciju sa 34 osvojenih bodova.