You are currently viewing Hajdukov niz prekinut dvama autogolovima
22.05.2021., Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva. Marko Livaja Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Hajdukov niz prekinut dvama autogolovima

U 18. kolu hrvatske nogometne lige Hajduk je prekinuo svoj niz pobjeda pod novim trenerom Dambrauskasom.

Za one koji nisu gledali utakmicu teško je opisati na koji način Hajduk nije pobijedio istu.

Lokomotiva je povela iz prve akcije kad je ozbiljno prešla centar, i to tragikomičnim autogolom Eleza, koji je „spašavao“ loptu koja nije imala mogućnosti doći niti do jednog igrača Lokomotive. Ipak, do poluvremena je Hajduk izjednačio novom majstorijom i lobom Marka Livaje.

U drugom poluvremenu Hajduk je opet imao inicijativu, ali je ponovno Lokomotiva povela sa 2-1 lijepim golom Marića. Kada se činilo da je sve gotovo, Hajduk je krenuo još odlučnije i sa dva gola Slovenca Mlakara iz dvije odlične akcije doveo Hajduk u vodstvo. Bila je 81. minuta kad je Hajduk prvi put poveo.

Međutim, za samo tri minute ponovno su potonole Hajdukove lađe, a to to bio zaslužan opet Hajdukov stoper. Ovaj put- Katić. Bivši igrač Rangersa je postigao još efektiniji autogol od suigrača Eleza, u maniri najboljih napadača

Do kraja Hajduk nije uspio preokrenuti i propustio je priliku za proboj na vrh. Jesenska titula se čini jako daleko u ovom trenutku.