You are currently viewing Hajdukov problem sa prekrobrojnim igračima

Hajdukov problem sa prekrobrojnim igračima

Pred Hajdukom je drugi dio sezone u kojem će bijeli tim odigrati 17 utakmica u HNL-u, a čeka ih i polufinale kupa.

No, Hajduk ima problem jer ima puno igrača pod ugovorom, i svima je dužan isplaćivati plaću, igrali oni ili ne.  Poseban problem predstavljaju oni koji su otpisani od novog trenera, a imaju velika primanja.

Jednog se Hajduk uspio riješiti, pa je tako Dimitros Diamantakos otišao na posudbu u Izrael, a njegov novi klub Ashodod plaćat će dio njegovih primanja do kraja sezone. Izraelci će na kraju sezone odlučiti hoće li ga otkupiti od Hajduka.

Nigerijac Samuel Edouk je ozlijeđen, nema ga sigurno do sredine 4. mjeseca, a pitanje je hoće li i zaigrati do kraja sezone. Drugi često ozlijeđeni igrač je Alexander Kačaniklić koji nikako da uhvati svoju formu. Opcija za njega je posudba, no pitanje je koliko je on na nju spreman. Ipak bolje mu je i to nego promatrati utakmice Hajduka sa tribina.

Sudbina još jednog stranca u redovima „bilih“ Kristiana Dimitrova je također neodređena. Jako je malo igrao u prvom dijelu sezone, no zdrav je i spreman, a vjerujemo i motiviran da na pripremama pokaže treneru Dambrauskasu kako može računati na njega.

Golman Josip Posavec nije u dobroj situaciji. Hajdukova jedinica je Lovre Kalinić, a status rezervnog golmana pripada srebrenom reprezentativcu Danijelu Subašiću. Kad se uzme u obzir da Hajduk, osim njih dvojice, ima još dva čuvara mreže, sasvim je jasno da je Posavecu najbolja opcija pronalaženje nove sredine, bilo na posudbu ili da se proda.

To su igrači od kojih Hajduk neće imati velike koristi na proljeće, zbog raznih razloga, a njihova primanja su velika i opterećuju klupsku blagajnu. Stoga su u menadžmentu bijelih krenuli u akciju kako riješiti taj problem.