You are currently viewing Hajka na Noleta! Usledile pretnje ministarstva Australije !

Hajka na Noleta! Usledile pretnje ministarstva Australije !

Iako je bilo potvđeno da je Đoković dobio izuzeće za ulazak u Australiju, moguće su promene plana.

Očekuje se da Novak Đoković tokom dana stigne u Melburn, ali šta će biti po sletanju na aerodrom, to niko ne može da kaže.

Posle medijske prašine potrebu da se obrate imali su premijer Australije Skot Morison i ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz.

Premijer Australije Skot Morison zapretio je da bi Novak Đoković mogao da bude vraćen sa australijske granice i tako biti sprečen na putu po novu titulu.

,,Moj pogled na sve je da bilo ko ko traži ulazak u Australiju, mora da bude u skladu sa našim zahtevima. Novak Đoković, kad stigne u Australiju, ako nije vakcinisan, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da ne sme da bude vakcinisan iz medicinskih razloga, kako bi imao iste putne aranžmane kao potpuno vakcinisani putnici. Čekamo da se pojavi i kakve će nam dokaze podneto da to podrži. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretitan drugačije i biće poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mera za Novaka Đokovića. Ni za koga“, poručio je Morison.

Ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz je istakla da nema izuzeća i da se pravila moraju poštovati. Očigledno je da ni medicinski izuzetak, koji su sami doneli kao pravilo o ulasku, možda nije dovoljan.

,,Svako ko želi da uđe u Australiju mora se pridržavati striktnih pravila. Iako Vlada Viktorije i Teniski savez Australije dozvole nevakcinisanim igračima da se takmiče na Australijan openu, Vlada Komonvelta sprovodi pravila na granicama“, poručila je Endrjuz.