You are currently viewing Haos na Portugalskom prazniku fudbala!

Haos na Portugalskom prazniku fudbala!

Jedna od utakmica koja se u Portugalu sa nestrpljem očekuje je duel Porta i Sportinga. Klubovi koji su sa bogatom tradicijom uvek u šampionskoj trci. Takvi mečevi trebaju da budu praznik fudbala!

Sinoćni duel ova dva rivala  je međurtim više ličio na cirkus. Bilo je svega, od golova, crvenih kartona, žestokih duela, tenzije, ali pobednika nije bilo! Na stadionu „Dragao“ Porto i Sopring su odigrali nerešeno 2:2.

Na terenu velikog rivala „Lavovi“ su brzo poveli 2:0. . Paulinjo je pogodio već u osmom minutu, a Santos je udvostručio prednost u 34. minutu. Porto se u igru vratio pogodtkom Vijere 4. minuta kasnije.

 

Momenat koji je odlučio ovaj derbi dogodio se u 49. minutu kada je Koates dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Sproting je 78. minut odolevao protivniku ali je tada strelac prvog gola Vijera asistirao Taremiju za, ispostaviće se veliki bod.

Srpski reprezentativac Marko Grujić na teren je ušeo tek u 90. minutu, i na njemu proveo 10 koliko je meč bio produžen.

Čekalo se da Porto izvede korenr da bi sudija odsvirao kraj. Ali, defanzivac Sportinga Fedal je dugo ležao na gol-liniji tražeći pomoć lekara, a član stručnog štaba „zeleno-belih“, Karloš Fernandeš je otišao iza gola da dâ neke savete svojim igračima, za šta je dobio crveni karton.

Korner je izveden a Grujuću je malo nedostajalo da postane heroj Porta glavom je poslao loptu pod prečku, ali je golman Adan odbranio. Tada na scenu stupa Pepe. Simulirao da ga je rival zakačio kopačkom po glavi ne bi li „Zmajevi“ dobili penal, ali to se nije desilo i sudija je označio kraj.

Tada nastaje ludnica. Na terenu jer su se svi igrači i klupe našli u opštem metežu i koškanju a navijači iza gola su ubacivali svašta na teren.

Epilog su pet crvenih kartona koje je sudija sem Koatešu dodelio i domaćim Tabati i Paljinji iz Sportinga i Pepeu i Marćezinu.