You are currently viewing Hendikep za Srbiju: Orlovi na Evropskom prvenstvu bez najboljeg igrača
Foto: screenshot/youtube.com

Hendikep za Srbiju: Orlovi na Evropskom prvenstvu bez najboljeg igrača

Rukometna reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvesntvu bez jednog od najboljih i najiskusnijih u svojim redovima.

Rukometaš mađarskog Vesprema Petar Nenadić nije uspeo da se oporavi od povrede butnog mišića. Uprkos želji i velikim naporima stručnog tima da Nenadić bude spreman za Evropsko prvenstvo koje počinje 13. januara, srednji bek će definitivno propustiti veliko takmičenje.

– Zbog povrede je bio neizvestan status Petra Nenadića i njegovo pridruživanje pripremama, a posle dodatnih pregleda, utvrđeno da je stepen povrede nažalost takav da Nenadić neće biti u mogućnosti da putuje na Evropsko prvenstvo – stoji u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.

Selektor Srbije Toni Đerona je umesto Nenadića u tim uvrstio desnog beka Nemanju Zelenovića.

Nenadić je dugogodišnji reprezentativac Srbije koji je u jednom trenutku svoje karijere odlučio da napravi pauzu u reprezentativnim nastupima. Dolaskom Tonija Đerone na mesto selektora Nenadić se vraća u tim. Ipak, povreda ga je sprečila da pomogne reprezentaciji na kontinentalnom šampionatu koji se tokom druge polovine januara igra u Mađarskoj i Slovačkoj.

Srbija će pre početka Evropskog prvenstva, 7. i 9. januara, odigrati dve kontrolne utakmice sa Nemačkom. Potom „Orlovi“ 11. januara kreću ka Segedinu, gde će u okviru grupe C odmeriti snage sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine.