You are currently viewing Hoće li Novak igrati u Australiji?

Hoće li Novak igrati u Australiji?

Niko ne zna da li je srpski teniser Novoak Đoković vakcinisan, a svi o tome odavno pišu.
Pojavile su se nove informacije od čoveka koji je poznat kao najveći kritičar Novaka Đokovića – Ben Rotenberg.

On je objasnio da postoji način da nevakcinisani teniseri igraju na Australijan openu. Direktor prvog grend slema Kreg Tejli podržao je lokalne vlasti i rekao da nevakcinisani igrači neće moći da igraju u Melburnu i da je to zvanična odluka. Međutim, postoji rešenje.

Kreg Tajli je rekao u utorak ujutru za australijske medije da će skoro svi biti vakcinisani, ali da će biti i mali broj tenisera koji nisu vakcinisani i koji će moći da igraju, što dosta menja stvari.

Oni će imati medicinsko izuzeće i ATAGI (Australijska tehnička grupa za imunizaciju) je objavila šta je sve potrebno za medicinsko izuzeće, kako bi neko ušao u zemlju i tu se zadržao.

Za mRNA Covid-19 vakcinu može biti izuzeće ako je neko u poslednja tri meseca imao akutnih problema sa reumom ili neku bolest srca, svih vrsta.

Za sve ostale vakcine, medicinsko izuzeće važi za one koji imaju neki medicinski problem koji je nedavno zahtevao operaciju, ako je neko bio pozitivan na testu za Covid-19 u poslednjih šest meseci i zbog bilo kakvih problema mu je odložena vakcinacija, ako se neko vakcinisao samo jednom dozom vakcine i imao nuspojave zbog iste, pa nije mogao da primi druge doze.

Ukoliko teniser ne sme da primi vakcinu iz medicinskih razloga, ono će biti dostavljeno Australijskom centru za imunizaciju.

Da li će ATAGi i Ministarstvo zdravlja Australije dopustiti Đokoviću i ostalim nevakcinisanim teniserima da pronađu razlog zašto ne žele da se vakcinišu i da im dopuste da dođu u Melburn i igraju?

Postoji još preko 10 stavki u saopštenju ATAGI i pitanje je da li nešto od toga Novak može da iskoristi i izbegne obaveznu vakcinaciju.

Prijave za izuzeće će razmatrati stručni panel sastavljen od lekara iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse, dok će prijave koje ispunjavaju smernice postavljenje od Australijske tehničke savetodavne grupe za imunizaciju (ATAGI) biti podvrgnute i drugoj reviziji (nezavisnoj).