You are currently viewing Hrgoviću propala borba karijere!

Hrgoviću propala borba karijere!

Hrvatskom bokerseru se ponovo odlaže borba karijere. Filip Hrgović je prvobitno dogovorio borbu sa Tonyjem Yokom, ali stvari se zakomplikovale.

Filip Hrgović moraće ponovo da traži novog rivala jer je IBF poništio dogovorenu sa Tonyjem Yokom. IBF je prihvatio žalbu tima Martina Bakolea, jer je Yoka već imao ugovoren meč s njim, koji je odložen zbog epidemioloških pravila u Francuskoj. Meč je odložen, ali ne i otkazan. Yoka ne može sklopiti dogovor s bilo kojim drugim borcem, kao što se navodi u ugovoru.

Hrgović i Yoka su se sastali u polufinalu Olimpijskih igara 2016, gde je Yoka izašao kao pobednik.

Hrgović traga za novim protivnikom, jer su ga Luis Ortiz i Džozef Parker već odbili. Ranije, hrvatski bokser se zbog odbijenih borbi odlučio boriti protiv Marka Radonjića i Emira Ahmatovića.

Eventualni sledeći protivnik može biti Joe Joyce, ali se on opravlja od povrede. Ako on pak odbije poziv, IBF bi tada mogao kontaktirati Agita Kabayela, a sledeći na spisku je kineski boker Zhilei Zhang koji je već javno govorio o borbi sa Hrgovićem. Za sada, Zhilei Zhang  je smatra najrealnijim protivnikom. Filip će sačekati ko će sledeći da prihvati poziv.

Podsećamo, bokseri imaju rok od tri dana za odgovor na ponudu, nakon čega slede pregovori.

Profesionalni susret para je ocenjen kao odličan meč i dostojnim borcima za IBF krunu, koju trenutno drži Usik.