You are currently viewing Hrvati protiv Srbije za ostanak na prvenstvu: „Poštujemo protivnika, ali smo bolji“
Foto: facebook.com/ Hrvatski rukometni savez

Hrvati protiv Srbije za ostanak na prvenstvu: „Poštujemo protivnika, ali smo bolji“

Hrvatska je u premijernom meču na Evropskom prvenstvu doživela neuspeh protiv Francuske (27:22), pa je susret protiv Srbije od presudne važnosti za nastavak takmičenja.

Srbija je u prvom kolu bila bolja od Ukrajine (31:23). Pobeda bi ekipu Tonija Đerone odvela u drugu fazu takmičenja, a takav ishod bi za „Kauboje“ bio fatalan.

– Spremali smo se za sve protivnike, pa tako i za Srbiju. Ima puno odličnih pojedinaca, kao tim je veoma jaka. Nadam se da ćemo se mi oporaviti do te utakmice i psihički i fizički i da ćemo odigrati bolje nego protiv Francuske – navodi selektor Hrrvatske Igor Horvat.

Tradicija je na strani bivšeg svetskog i olimpijskog šampiona. Na poslednjih sedam susreta slavili su šest puta. Desno krilo Hrvatske Ivan Čupić uveren je u kvalitet svoje ekipe i sa dosta optimizma dočekuje duel protiv Srbije.

– Ne razmišljamo da smo favoriti ili autsajderi. Idemo korak po korak. Znali samo i pre početka prvenstva da je utakmica sa Srbijom ključna za prolazak u narednu fazu. Nadamo se da će nam pomoći igrači koji su bili u izolaciji, da ćemo pružiti kvalitetniju igru. Verujemo da smo bolji i da ćemo slaviti – kaže Čupić i dodaje da će Srbija u odlučujućem meču imati svoje adute.

– Srbija nije nova reprezentacija, to je grupa pojedinaca koji igraju u vrhunskim klubovima. Igrali smo s njima, protiv njih. S Đeronom je dobila malo španskog šmeka, uneo joj je disciplinu u timu. Možda ranije nisu bili rezultati na očekivanom nivou, pa se nije mnogo pričalo o Srbiji. Respektujemo narednog rivala – zaklučuje Čupić.

Utakmica se igra u subotu od 20.30 sati u Segedinu.