You are currently viewing Hrvatska strepi od scenarija „Portugal“

Hrvatska strepi od scenarija „Portugal“

Danas ćemo definitivno saznati rasplet događaja u našoj grupi. Hrvatska od 18.00 igra protiv slabašne Ukrajine, te se pobjeda Horvatovih izabranika ne dovodi u pitanje.
Nakon toga, sve staje u 60 minuta Francuske i Srbije (20.30). Po dosad prikazanom i rezultatima zadnjih godima, Francuska je ogroman favorit, na čiju pobjedu kladionice nude tečaj od 1.10.
Ipak, brojni rukometni poklonici u Hrvatskoj se dobro sjećaju utakmice Francuska- Portugal u zadnjem kolu kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju. Tada je Francuska najprije bila vrlo uvjerljiva protiv Portugala u prvom poluvremenu, ali onda ispuštala prednost, da bi na kraju poklonili loptu Portugalu za izjednačenje u zadnjoj sekundi. Navedeno su svi u Hrvatskoj protumačili kao namjerno izbacivanje Hrvatske kao konkurent za visok plasman u Tokiju.
Ipak, nema bojazni o ponavljanju tog scenarija. Naime, Francuskoj je pobjeda danas od ključne važnosti. Eventualna pobjeda Srbije od 2 razlike ili „minimalac“ sa više postignutih golova od 26 vodi dalje Francusku kao prvu i Srbiju kao drugu. Ali, kako se u drugi krug prenose bodovi samo protiv ekipa koje su prošle, tako bi u tom scenariju Srbija prenijela 2 boda, a Francuska niti jedan. Dakle, nema govora o bilo kakvom puštanju. Uživajmo u vrhunskom rukometu.