You are currently viewing Hrvatski Bogdanović upotpunio sinoćnu NBA fantaziju

Hrvatski Bogdanović upotpunio sinoćnu NBA fantaziju

Fantastičnoj sinoćnoj NBA statistici pridružio se i sjajni hrvatski igrač Bojan Bogdanović. Njegova Juta savladala je Bruklin Netse sa 125:102.

Juta je igrala sigurno sa ekipom iz Bruklina od samog starta. Domaćin je tri četvrtine postepeno uvećavao svoju prednost, a Netsi su u poslednjoj deonici samo ublažili neminovni poraz.

U pobedničkoj ekipi istakao se Mičel sa 27 poena, a sjajan je bio i Hrvat Bojan Bogdanović sa 19 poena i 11 skokova, čime je potvrdio fantastičan učinak igrača sa prostora bivše Jugoslavije u protekloj noći. Netse je predvodio Tomas sa 30 postignutih poena.

📹| Dok & Bojan with double-doubles, 33 team assists & the 𝗪𝗜𝗡#TakeNote pic.twitter.com/RJWXjPoLuI

— Utah Jazz (@utahjazz) February 5, 2022

 

U duelu Šarlot Hornetsa i Klivlenda, Kavalirsi su trijumfovali rezultatom 102:101.

Utakmica je protekla u oscilacijama a Hornetsi su startovali meč vođstvom. Međutim, Kavalirsi su se približavali izjednačenju tokom treće deonice a početkom četvrte imali su deset poena prednosti.

Ekipa iz Klivlenda je prednost uvećala na 84:67. Ponovo je došlo do obrta kada su domaćini snažno istupili i za par minuta istopili prednost. U samom finišu meča delovalo je kao da će domaćin slaviti jer su poveli sa 101:98.

Ipak, u penal završnici Kavalirsi su preokrenuli u svoju korist i odneli pobedu za samo jedan poen.

Džeret Alen je bio izvanredan sa 29 poena i 22 skoka, a pratio ga je Kevin Lav sa 25 poena i devet skokova. Kod domaćih 24 poena Rozira, a Obre je upisao 21 poen i devet skokova.