You are currently viewing Hrvatski trener koji je dobio izuzeće: Dobio sam zeleno svetlo za dolazak

Hrvatski trener koji je dobio izuzeće: Dobio sam zeleno svetlo za dolazak

Filip Serdarušić, hrvatski teniski trener je u intervjuu izjavio da je na isti način krenuo u Australiju kao Novak. Naime, on je naveo da nije vakcinisan, da je isto kao Novak poslao dokumentaciju o preležanom virusu sa zatraženim izuzećem.

Detaljno je ispričao svoje iskustvo u Australiji, i istakao da je išao istim putem kao Novak, s tim da se vratio jer je znao da nije vredno boriti se.

Otvorila se mogućnost da možemo da dođemo sa izuzećem. Ja nisam vakcinisan, a u oktobru sam preležao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitela poslao Teniskoj asocijaciji Australije, koja je to prosledila doktorima, tj. instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svetlo za dolazak, stigao mi je mejl mislim 10. decembra“.

Braća Serdarušić, Nino i Filip, leteli su jednim od čarter letova koje je Teniska asocijacija Australije omogućila za učesnike i njihove timove.

Predao sam pasoš, a potom je gospođa iz granične službe došla do mene i pitala me da li sam vakcinisan. Rekao sam da nisam i da imam izuzeće. Stavila me sa strane i tražila da skupim dokumente. Rekla mi je da postoji mogućnost da idem u karantin 14 dana, a odgovorio sam da ne bih ni dolazio da sam znao da ću biti u karantinu“, istakao je Filip, a potom dodao da je gospođa pozvala svog šefa koji je pregledao dokumentaciju i uredno ga pustio da uđe u zemlju.

U toku priprema za turnir u Traralgonu i nakon tri dana boravka u Australiji, stigao je poziv da braća moraju da napuste zemlju. To se poklopilo s dolaskom Đokovića u Melburn.

Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uveče su me pozvali iz imigacionog centra da sutradan dođem na razgovor. Teniska asocijacija Australije poslala je automobil po mene sat vremena pre četvrtfinalnog meča mog brata, trebalo je do 17 sati da se pojavim tamo, ističe Serdarušić i dodaje:

Otišao sam do hotela u Melburnu, popričao s igračima i imao sam dve mogućnosti: da odem legalnim putem kući ili da ponovo apliciram za vizu. Budući da bi je 99 posto odbili jer su rešili da više ne vredi to što si preležao kovid, odlučio sam da se pokupim, jer nisam toliko veliki kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas“.

Dodao je da je sve ovo politička igra i da se nada brzom razrešenju situacije.