You are currently viewing Ibrahimović progovorio o tome kako je promenio PSŽ!
Foto: Xavier Laine

Ibrahimović progovorio o tome kako je promenio PSŽ!

Govoreći za francuski list  L’Ekip uoči izlaska njegove biografije „Adrenalin”, napadač Milana Zlatan Ibrahimović ovih dana je posebno govorio o klubu za koji je postigao najviše golova.

Izjavili ste da je u PSŽ-u bio ,,pakao“, da nema veze sa današnjim bogatim i organizovanim klubom. Da li je to zaista bilo u trenutku vašeg dolaska?

,,Pre dolaska sam znao da će biti teško, zbog problema sa motivacijom. Morate biti motivisani da dobro radite svoj posao. Stigao sam iz Serije A, gde sam igrao protiv velikih igrača, velikih klubova, na velikim stadionima. Uz svo poštovanje koje imam prema Francuskoj, to nije ista dimenzija kao u Italiji. Direktor PSŽ-a Leonardo, mi je govorio da mi nije od pomoći kada je u pitanju adrenalin. Morao sam da radim na tome svaki dan. PSŽ je želeo da dostignem najviši nivo na terenu i van njega, ali bilo je tu mnogo posla“.

Igrači koji danas dolaze ne shvataju kako je bilo ranije. Mislite li da ste pomogli klubu da raste?

,,Da, 100%. Radio sam na tome svaki dan, doneo sam tamo stvari na koje sam navikao u Juventusu ili Milanu. Nisam se prilagodio PSŽ-u, bilo je suprotno“.

Igrali ste u Španiji, Italiji, Engleskoj i u Americi , kako ocenjujete igru u Ligi 1? 

„Igranje u Francuskoj nije lako. Ljudi misle da je to osrednji fudbal, ali Francuska ima ogromne talente i svi su gladni uspeha, fizički su jaki“.

Jednom prilikom ste izjavili da u PSŽ-u ne morati dati sve od sebe da bi ostvarili pobedu?

,,Istina je! Stalno vam govore da za osvajanje utakmica i titula svako mora da bude na vrhuncu svoje igre, ali ne u PSŽ-u. Imate toliko velikih igrača u timu da ste smireni, prijatni. Ako Nejmaru ne ide dobro? Sve što vam treba je da Mesi igra dobro, ako i njemu nije po volji? Onda vam je samo potreban Mbappe. Svaki igrač može sam da napravi razliku“.

Švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović za PSŽ je nastupao od 2012. do 2016. godine, zabeležio je 112 nastupa na kojima je postigao neverovatnih 113 golova.