You are currently viewing Igor Milanović na kormilu drim tima
Foto: facebook.com/vknovibeograd

Igor Milanović na kormilu drim tima

Vaterpolo klub Novi Beograd promovisao je novog šefa struke.

Bivši proslavljeni reprezentativac i vaterpolo trener Igor Milanović preuzeće kormilo Novog Beograda. Uz Igora Milanovića upravi kluba priključiće se i nekadašnji vaterpolista Slavko Gak.

– Moram da podelim veliko uzbuđenje posle prvog treninga koji sam odradio sa ekipom. Hvala upravi Novog Beograda, Aleksandru Šapiću, Slavku Gaku, Đorđu Pejčiću, koje znam ceo život što su mi omogućili da dobijem ovakvu priliku – rekao je Milanović na promociji.

Milanović kaže da je brzo postigao dogovor sa čelnikom kluba Aleksandrom Šapićem.

– Možda je malo nepriridno doći u klub tri meseca pre kraja sezone, ali nikad nisam bio od onih koji se obaziru na neke periferne stvari. Posle dve godine pauze u radu veoma sam motivisan da pokažem sebe u najboljem svetlu. Mislim da je Novi Beograd za ovih šest godina stasao u izvanredan klub, koji poseduje najbolje moguće uslove i to na svetskom nivou. Tim je izvanredan, većinu igrača znam lično i sa dosta njih sam već imao priliku da radim. Ono što mogu unapred da kažem je da sa ovakvim kvalitetom tima i igrača nemamo o čemu drugo da razmišljamo nego samo da se pripremamo iz utakmice u utakmicu i pravimo plan kako da pobedimo svaki meč – navodi Milanović i dodaje da klub neće odustati od prethodno zacrtanih ciljeva:

– Igru treba samo ustaliti. Mislim da je ekipa u pojedinim mečevima pokazala izuzetnu silu i kvalitet. Čini mi se da su se dešavali određeni padovi koji ne bi smeli da se događaju ekipi takvog kvaliteta. Radićemo na tome i uigravanju odbrane. Sigurno ne moram da učim Duška Pijetlovića kako da igra centra ili Dušana Mandića kako da šutira. Pokušaću da sa dobrom atmosferom i malim uniformisanjem odbrane i napada dobijemo neku fizionomiju i igru po kojoj Novi Beograd treba da bude prepoznatjiv. Mislim da klub sa ovakvim kvalitetom, uslovima i ljudima u upravi mora da ima fizionomiju i to je ono što mogu da obećam – zaključuje trofejni stručnjak.

Milanović je poslednji trenerski angažman imao u Crvenoj zvezdi. Kao trener je dva puta osvajao Evroligu sa Pro Rekom i Partizanom.