You are currently viewing Island plus 10 protiv Crne Gore!

Island plus 10 protiv Crne Gore!

U poslednjem kolu druge faze Evropskog prvenstva u rukometu, reprezentacija Crne Gore izgubila je od Islanda rezultatom 34:24.

,,Lavovi“ su ovim porazom izgubili šanse za treće mesto u grupi, na taj način završili učešće na Evropskom prvenstvu.

Loš start Crnogoraca su iskoristili Islanđani i stekli ubedljivu prednost. U finišu prvog dela ,,Lavovi“ su zaostali deset golova – 17:7.

U nastavku meča, ekipa Crne gore je ušla sa boljom energijom. Na 20 minuta do kraja Vujović je smanjio prednost Islanda na svega pet golova viška, uneo dodatnu tenziju i zanimljiv nastavak meča. Island nije posustao, nastavio dobru igru i ponovo stigao na plus osam. Utakmica je okončana razlikom sa kojom su i otišli na pauzu, plus 10 za Island.

U selekciji Islanda istakao se Omar Ingi Magnuson sa 11, dok je Mart Bjarki Elison meč završio sa osam golova. Među ,,Lavovima“ najbolji je bio Miloš Vujović sa 11, dok je Božo Anđelić postigao šest golova.

Nakon duela između Holandije i Hrvatske, Crnogorci će saznati svoje mesto na ovom takmičenju. U najgorem slučaju takmičenje će okončati na 11. mestu, što je najbolji plasman u istoriji crnogorskog rukometa.