You are currently viewing IZNENAĐENJE: Ćavi izostavio veliku zvezdu sa spiska za Ligu Evrope!

IZNENAĐENJE: Ćavi izostavio veliku zvezdu sa spiska za Ligu Evrope!

Mislili su i mislili u Barseloni koga da od velikog broja igrača koji su u poslednje vreme došli u klub izostave sa spiska za nastavak takmičenja u Evropi.

Koliko se u Kataloniji nedomaćinski poslovalo osim činjenice da je klub doveden na ivicu bankrota, govori i činjenica da Barselona neće na proleće igrati u Ligi Šampiona. Moraju u „Blaugrani“ da se zadovolje igranjem u Ligi Evrope.

Sa Napolijem će se ovog februara boriti za plasman u osminufinala drugog po kvalitetu fudbalskog takmičenja u Evropi. Legenda kluba koja sada sedi na klupi Ćavi Ernandez je objavio spisak igrača sa kojima će probati da bar malo „opere“ obraz posrnulog giganta.

I tu se deslio nešto što nijedan navičaj Barse nije očekivao. Dani Alvez nije registrovan za nastavak ovog takmičenja. Njegovo mesto je zazueo gotovo otpisani Usman Dembele.

Alvez se posle pola decenije u najtežem momentu vratio u klub. Pristao je Brazilac da igra za „minimalac“ (155.000 evra godišnje). Već je upisao četiri nastupa, a zabeležio je i dve asistencije i tako dokazao da se na njega i dalje može ozbiljno računati.

Ono što je sve iznenadilo je da se na spisku igrača za Evropu našlo ime Usmana Dembelea. Na Francuza se do sada nije ozbiljno računalo  a čak se spekulisalo da bi mogao da dobije i čiste papire kako bi se Barsa oslobodila njegovih visokih primanja. Da li je ovo znak da se nešto u odnosu Dembelea i Barselone nešto promenilo ostaje da se vidi.

Igrači na koje Ćavi Ernandez računa su:

Golmani: Mark Andre Ter Štegen, Neto, Arnau Tenas, Ander Astralaga

Odbrana: Seržinjo Dest, Đerar Pike, Ronald Arauho, Klemon Lengle, Đordi Alba, Oskar Mingueza, Samuel Umtiti, Erik Garsija, Aleks Balde, Arnau Komas

Sredina: Serhio Buskets, Riki Puć, Pedri, Serhi Roberto, Frenki de Jong, Niko, Gavi, Handro Oreljana, Alvaro Sanz

Napad: Usman Dembele, Memfis Depaj, Ansu Fati, Adama Traore, Martin Brajtvajt, Luk de Jong, Feran Tores, Pjer Emerik Obamejan, Ilijas Ahomaš