You are currently viewing Izvori iz Katalonije: Ćavi bijesnio u svlačionici, par igrača već prekriženo?

Izvori iz Katalonije: Ćavi bijesnio u svlačionici, par igrača već prekriženo?

Nakon 20 godina španskog giganta Barselonu nećemo gledati u knock-out fazi najjačeg fudbalskog turnira na starom kontinentu. Godinama je Barselona u problemima: loša transfer politika, katastrofalni ugovori, sramotni potezi bivšeg predsjednika Bartomea, blamaža protiv Bajern Minhena i 8 primljenih golova u Lisabonu i odlazak Luia Suareza,te kao šlag na tortu odlazak Lea Mesija doveo je Barselonu u veliku krizu, kako finansijski, a tako i rezultatski.

Pred predsjednik Laportom je ogroman posao i sklapanje nove generacije, a mnogi vjeruju da je Ćavi osuđen na propast. Katastrofalno je Barsa ove sezone nastupila u grupnoj fazi Lige prvaka.

Zapala ih je Grupa E gdje su se još nalazili prvak Njemačke – Bajern, prvak Ukrajine – Dinamo Kijev i portugalski gigant Benfika.

Prva dva kola i odmah se nagovjestilo da ovo neće biti dobra jesen za „Blauguranu“. Prvo ih je Bajern razbio na Kamp Nou sa 3:0. 2 gola Levandovskog i gol Milera za pobjedu Bavaraca.

Onda je uslijedilo gostovanje protiv Benfike i još jedan poraz – ponovo rezultatom 3:0. Darvin Nunez i Silva su „riješili“ Barsu.

Onda je uslijedio dvomeč protiv Dinamo Kijeva gdje je Barsa ipak uspijela da osvoji 6 bodova. Dvije minimalne pobijede su unijele koliko toliko neki optimizam među navijače Barse.

Ključni meč je uslijedio protiv Benfike, a na kraju Barsa nije uspijela da pobijedi te su tamo morali sezonu spašavati protiv neugodnog Bajerna. Međutim, Barselona sinoć pada bez ispanjeg metka. Golovima Millera, Sanea i Musaile – Bajern šalje Barsu u Evropsku Ligu još po prvi put od sezone 2002/2003.

Izvori tako navode da je sinoć nakon utakmice Ćavi bijesnio na svoje igrače. Kritikovao je nivo zalaganja, timski duh i otvoreno rekao da mnogi ne zaslužuju dres Barse i da će se stvari uveliko promijeniti.