You are currently viewing Jedan od kapitena i dete kluba je rešio svoju sudbinu!

Jedan od kapitena i dete kluba je rešio svoju sudbinu!

U Barseloni se strasti ne smiruju. Taman deluje da se polako sve sređuje kada stigni nove vesti koje „štrecnu“ sve najviče „Blaugrane“!

Najnoviju od takvih vesti je doneo Serhi Roberto koji na kraju sezone želi da napusti klub u kom je odrastao i postao igrač. Ovu vest večeras je plasiralo nekoliko pouzdanih izvora iz Katalonije.

Roberto je dao naredbu svojim agentima da se daju u potragu novog kluba, jer nema više strpljenja da čeka pregovore sa Barsom. Klub je Robertu krajem prošle godine poslao poslednju ponudu u kojoj mu je tražio smanjenje plate od čak 40% i ugovor na dve godine, što je on odbio.

Španac je želeo trogodišnji ugovor ali u Barseloni smatraju da su važniji potpisi sa Ronaldom Arauhom, Gavijem i Nikom Gonzalesom koji su budućnost kluba. Zato bi Roberto rado otišao na Ostvro. Navodno mu je svejedno da li će to biti klub iz sredine tabele, jer smatra da je rano da ide u Katar ili MLS.

On ima veliku platu u klubu. 10 miliona godišnje, Barsa je zbog toga i zahtevala znatno smanjenje, ali do dogovora nije došlo…

Odlazak Roberta može da ima domino efekat jer se očekuje da bi za njim uz kluba mogli da odu i Samjuel Umtiti, Klemen, Lengle, Oskar Mingeza, Seržinjo Dest, Martin Brajtvajt, što znači da će se osloboditi budžet za pojačanja.