You are currently viewing Jokić novim triple doubleom prestigao Larry Birda

Jokić novim triple doubleom prestigao Larry Birda

U noći s ponedjeljka na utorak odigran je susret Chicago Bullsa i Denver Nuggetsa u kojem je domaćin slavio sa 109-97. Nastavlja se tako loša forma Nuggetsa, koji su izgubili čak osam od posljednjih deset utakmica u najjačoj ligi svijeta.

Ipak, susret će ostati zapamćen po odličnoj partiji Nikole Jokića, koji je postigao novi triple-double sa 17 koševa, 15 asistencija i 12 skokova. Ovo je čak 60. triple double u Jokićevoj karijeri, čime je dospio na osmo mjesto vječne liste u toj kategoriji. Na navedenoj listi uvjerljivo vodi Russel Westbrook koji je postigao čak 189 triple doubleova, i koji će vjerojatno ostati lider u tom segmentu i u daljnjoj budućnosti, budući mu je prvi pratitelj od aktivnih igrača LeBron James sa 99 triple doubleova, gotovo duplo manje od Westbrooka.

Ako Jokić nastavi sa ovom formom ubrzo bi mogao po broju triple doubleova prestići još jednog aktivnog igrača Jamesa Hardena (62), a izvjesno i još jednu legendu NBA lige Wilta Chamberlaina (78).

Dodajmo ovome kako je najbolji strijelac Nuggetsa u noćašnjoj utakmici bio Will Barton sa 19 poena, a u Bullsima su prednjačili Zach LaVine sa 32 koša, te crnogorski reprezentativac Nikola Vučevića sa double-dubleom od 20 poena i 10 skokova.