You are currently viewing Jokiću pljušte priznanja!

Jokiću pljušte priznanja!

Srpski centar Nikola Jokić je veoma cenjen širom NBA lige!

Od nove godine Jokić pokazuje svu svoju magiju na svakom terenu na kom se nađe. Za te maestralne partije sada mu je stigla nagrada. As Denvera Nagetsa proglašen je za najboljeg igrača meseca januara u Zapadnoj konferenciji!

Bez ikakve ozbiljne konkurencije aktuelni MVP lige je po treći put u svojoj bogatoj karijeri dobio ovo vredno priznanje. Nikola se na ovaj način po broju nagrada za igrača meseca izjednačio sa Karmelom Entonijem i Aleksom Inglišem u istoriji ovog NBA tima.

U prvom mesecu nove 2022. godine Nikola Jokić je bio nezaustavljiv za protivnike.

Dečko iz Sombora je zabeležio sedam tripl-dablova – ukupno ih ima 70 – što je u jednom mesecu pošlo za rukom samo još četvorici košarkaša u istoriji NBA – Raselu VestbrukuOskaru RobertsonuViltu Čembrlejnu i Majklu Džordanu.

U 16 utakmica koliko je Jokić odigrao u prvom mesecu u godini prosečno beležio 26,6 poena, 13,2 skoka, 9 asistencija i 1,43 ukradene lopte uz procenat uspešnosti šuta iz igre od 60,1 odsto, odnosno 43,1 za tri poena, i bio ključ Denverovih 11 pobeda u tom periodu.

Takođe svojim igrama u januaru Jokić je postao prvi igrač u istoriji NBA kojem je trebalo manje od 500 utakmica kako bi stigao do 5.000 skokova i 3.000 asistencija.