You are currently viewing Još jedan poraz Zmajeva!

Još jedan poraz Zmajeva!

U noći sa subote na nedjelju u 02:00 sata u Američkoj državi Kaliforniji, reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prijateljski susret protiv Sjedinjenih Američkih Država, u kojem je poražena rezultatom 1:0.

Selektor Petev ovaj put se odlučio pozvati mahom igrače iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji su velikim dijelom utakmice držali egal sa reprezentacijom SAD, koja je ovaj put nastupila sa igračima iz MLS lige.

SAD je na terenu bila bolja ekipa, sa više šansi i većim posjedom lopte, ali ipak direktan crveni kartona Amara Begića u prvom poluvremenu uticao je na odnos snaga na terenu.

Zbog igrača manje, igrači BiH su u drugom poluvremenu igrali nešto defanzivnije, te kada se činilo da će uspjeti završiti utakmicu bez primljenog gola, u 89. minuti golman FK Sarajeva Belmin Dizdarević je ipak kapitulirao nakon što je Cole Bassett smjestio loptu u mrežu.

Tim rezultatom utakmica je i završena, te je ovo još jedan poraz u nizu za izabranike Ivajla Peteva.

Ipak, selektor je pružio šansu novim igračima, te dobio uvid u tona koga može računati za sljedeće cikluse, kada u mjesecu junu 2022. krene treća sezona Liga nacije.

Zmajevi će igrati u drugoj jakosnoj skupini Lige nacije, a protivnici će im biti Finska, Crna Gora i Rumunija.