You are currently viewing Još malo pa zvanično: Beograd je domaćin završnog turnira Evrolige!

Još malo pa zvanično: Beograd je domaćin završnog turnira Evrolige!

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, tokom prošle nedelje najavio je da je Evroligi dat predlog da Beograd bude domaćin Fajnal-fora ove godine.

U intervjuu, Vesić je nagovestio da su u toku pregovori, a sada je napravljen korak dalje pa je izvesno da će se prognoze obistiniti. Sada se već sa izvesnom sigurnošću može reći- Beograd će biti domaćin završnog turnira Evrolige u maju, 2022.

Naime, Vesić je Evroligi ponudio da Beograd zameni Berlin jer, zbog epidemioloških mera u glavnom gradu Nemačke, mečevi se ne bi održavali pred publikom.

Beograd je, u svojoj ponudi, dao Evroligi garancije da će na turniru u Areni moći da prisustvuju navijači, s tim da će svako morati da poseduje validnu potvrdu o vakcinaciji.

Čelnicima iz Barselone je ta ponuda sasvim korektna tako da su doneli oduku da završni turnir prebace u glavni grad Srbije.

Očekuje se ozvaničenje ove odluke.

Posle 2018. godine, najbolje evropske ekipe zaigraće na terenu u prestonici Srbije, na osobitu radost svih ljubitelja košarke.

Očekuje se javna potvrda gradskih vlasti Beograda i čelnika Evrolige, na čelu sa Đordijem Bertomeuom, koji su, nezvanično, već postigli dogovor.