You are currently viewing Junački otpor Hrvatske za definitivni oproštaj od medalje
Henrik MØLLGAARD JENSEN (21) and Rasmus LAUGE SCHMIDT (11) during the handball match Denmark vs Croatia, Men’s EHF EURO 2022 Hungary, Slovakia, Budapest ,Hungary, 22.01.2021, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Junački otpor Hrvatske za definitivni oproštaj od medalje

Eh, da je Hrvatska ovako igrala u dosadašnjem dijelu prvenstva. Najbolja hrvatska predstava na ovogodišnjem Euru rezultirala je ipak porazom od Danske 27-25, što znači i definitivnu eliminaciju Hrvatske, odnosno gubitak i teoretske šanse za plasman u polufinale.
U prvom poluvremenu činilo se da će Hrvatska nastaviti s blijedim igrama kakve je dosad prikazivala na prvenstvu. Danska se brzo odvojila na 4 razlike i držala konstantnih 3 razlike, pri čemu je Landin sve skidao hrvatskim igračima. Međutim, kad se razbranio srčani hrvatski veteran, vratar Mirko Alilović, a Dance iznenadili igrači iz drugog plana- Maraš sa dva zgoditka i Glavaš s jednim, te su Danci na poluvrijeme otišli samo sa jednim golom razlike- 12:11.
Ipak, u drugom poluvremenu danski izbornik Jacobssen uporno je forsirao igru 7 na 6 koja je funkcionirala bez greške, te je briljantni Hansen razigravao pivote i krila za laku realizaciju, ali često i sam zabijao topovskim udarcima izvana. Hrvatska se najviše približila kod 25-23 i imala napad za približavanje na jedan razlike, koji nije realizirala, dok je u sljedećem napadu Hansen briljantno pogodio i odagnao svaku sumnju oko pobjednika.
U Hrvatskoj je najviše briljirao Marino Marić sa 8 golova, koji su uglavnom bili produkt asistencija raspoloženog Cindrića. S druge strane nje briljirao Mikkel Hansen, koji je i proglašen za igrača utakmice.
Sad ostaju dvije utakmice za popravljanje ukupnog dojma, a iduća prilika za to je Island, u ponedjeljak, 24. siječnja 2022.