You are currently viewing Kako pravo gleda na Novakov slučaj?

Kako pravo gleda na Novakov slučaj?

Posle mučne noći u pritvoru Novak Đoković je prebačen sa aerodroma u karantinski hotel gde su smešteni migranti i tu čeka odluku suda na žalbu koju su uložili njegovi advokati. Kako prenosi novinarka australijskog odeljka agencije AP, Karen Svini, pred Novakom su tri opcije.

Postoji zahtev za privremenu zabranu kojim bi se sprečilo da Novak Đoković bude deportovan čim pre. Završno ročište je u ponedeljak u 10 časova. Znaće se večeras u 18 časova, osim ako vlada ne odluči da mu dozvoli da se izjasni do tada – navela je ona.

– Tenis Australija je nagovestio da će morati da imaju konačan stav o učešću gospodina Đokovića na turniru do utorka zbog obaveza oko rasporeda.

Sudija koji donosi odluku Entoni Keli uliva malo nade i navodi da „psi ovde neće mahati repom“.

Na kraju, novinarka navodi tri opcije koje su pred Novakom:

– Da ga ostave do ponedeljka u Melburnu do donošenja konačne sudske odluke, da ga deportuju večeras ili sutra, tako da odluka suda bude doneta večeras ili da i dalje žele da ga deportuju, ali ne odmah, tako da privremena zabrana može da se čuje večeras, sa odloženom odlukom za kasnije, ili da se pomeri za sutra.

Ostaje nada, koja je možda malo veća nego pre nekoliko sati s obzirom da nisu odmah Novaka „strpali“ u avion za Srbiju. Možda u ovom slučaju vreme radi za prvog tenisera sveta. Deluje da je neko u Australiji shvatio kakvu su istorijski glupost i sramotu napravili.