You are currently viewing Kalinić: Dobro se osećam u ulozi lidera!

Kalinić: Dobro se osećam u ulozi lidera!

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća i izjednačili broj osvojenih titula Kupa sa Partizanom, oba kluba imaju po 8. Sinoć je Zvezda u finalu savladala Partizan rezultatom 85:68.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Nikola Kalinić sa postignutih 18 poena, koji se obratio novinarima posle finala.

Sjajna utakmica za nas, konačno smo odigrali poprilično zrelo svih 40 minuta. Odlična atmosfera, ovo je ono šta bi košarka trebalo da bude sa navijačima oba tima. I oni su bili manje-više korektni na tribinama, bilo je uživanje igrati. Mi smo odigrali šta smo hteli, iskontrolisali skok, njihovo možda najjače oružje. Pokazali smo da imamo više igrača koji mogu da doprinesu u ovom trenutku i da smo zreliji i iskusniji u ovom trenutku. Nisu oni odigrali loše, mi smo bili bolji„, počeo Kalinić.

Kalinić se ovog leta vratio u Zvezdu, njegovo iskustvo je doprinelo timu u ovom susretu.

Dobar je osećaj. Svi potenciraju tu reč lider. Prija mi, ali je ipak jedan tim pobedio drugi. Pokušavam iskustvom, znanjem da doprinesem, prošao sam mnogo ovakvih utakmica, trudim se da dajem savete saigračima. I ja imam ovakvu ulogu prvi put posle dugo vremena„, rekao je Kalinić.

Trebalo mi je malo vremena da se prilagodim, da kontrolišem svoje emocije i odluke na terenu. Sve to ide u dobrom smeru, napredujemo kao ekipa i sada te neke završnice koje su nam bile problem privodimo kraju bolje, znamo timski šta želimo da napadamo kad treba i to ide bolje. Dobro se osećam u ulozi lidera„, dodao je.

Kalinić je se osvrnuo i na to koliko je važno bilo iskustvo njegovog tima u finala u kom je imao za rivala mlad tim Partizana.

Uvek je to iskustvo presudno, posebno u ovakvim mečevima, lakše je ostati smiren na terenu. Mladost je njihova prednost u nekim mečevima, kao i recimo poput oporavka gde je bolje da imaš mladi tim. Ipak, mi smo bili mlađi tim kada smo prekinuli dominaciju Partizana. Teren je merilo na kraju dana i sve te stvari padaju u vodu„, rekao je Kalinić.