You are currently viewing Kaznena ekspedicija protutnjala Štutgartom, Bajern se šeta Bundes ligom (VIDEO)

Kaznena ekspedicija protutnjala Štutgartom, Bajern se šeta Bundes ligom (VIDEO)

Samo za retke i neupućene, pobeda Minhenskog Bajerna u Štutgartu sa pet golova razlike,može da predstavlja nešto neočekivano.

Ni izuzetno loš teren, a ni motiv domaćina, nije predsatvljao nikakav problem Bajernovoj mašineriji. Meč vanrednog 16.kola, odigran u Štutgartu između domaće ekipe i Bavaraca u potpunosti je pripao gostu, koji je do vrha napunio mrežu svojih protivnika.
Punih 40 minuta je trebalo da se vidi prvi gol na meču. Tada je krilni napadač Bajerna, Serž Gnabri, postigao vodeći pogotak za svoj tim i postavio konačan rezultat prvog poluvremena.
Nastavak susreta je protekao u potpunoj dominaciji čete Julijana Nagelsmana. Početkom drugog dela, opet Gnabri postiže gol i duplira prednost svog tima. Isti igrač je svojim asistencijama učestvovao i  kod oba gola koja je postigao Levandovski (69. i 73.minut). U 74. minutu stiže i Het – trik Gnabrija u svom rodnom gradu, za konačnih Štutgart : Bajern 0:5.

Pored ovog duela, odigrana su još tri. Arminija Bilefeld na svom terenu bolja od Bohuma 2:0, Majnc ubedljiv protiv Berlinske Herte 4:0, dok je iz Volfsburga, gost odneo sva tri boda u Keln, pobedom 3:2.
Ostali mečevi 16.kola na programu su u sredu.