You are currently viewing Kecmanović puca od sampouzdanja: „Neće biti lako, ali ja sam spreman“
Foto: instagram.com/miomirk

Kecmanović puca od sampouzdanja: „Neće biti lako, ali ja sam spreman“

Posle eliminacije 25. nosioca na prvom grend slemu sezone, srpski teniser Miomir Kecmanović okreće se duelu protiv Francuza Gaela Monfisa.

Kecmanović je rezultatom 3:1 savladao Italijana Lorenca Sonega i tako postigao najbolji rezultat na grend slem turnirima u dosadašnjoj karijeri.

– Nije bilo lako, to je sigurno. Ipak, od početka meča sam znao da neće sve ići onako kako zamišljam i da ću morati da se borim. Želeo sam da na terenu ostavim sve što je bilo u meni, nisam želeo da propustim priliku koju sam dobio. Nisam dopustio da me to poremeti uopšte – reči su srpskog tenisera.

Na redu je duel protiv Monfisa koji u poznim igračkim godinama (35) pruža odlične igre na Ozi openu. Francuz u dosadašnjem toku turnira nije izgubio set.

Kecmanoviću će u pripremi narednog meča biti dragoceno iskustvo trenera Davida Nalbandijana koji je mnogo puta tokom karijere igrao protiv Monfisa.

– Znam da neće biti lako, bio je težak meč i taj u Parizu. Došao sam do ove faze, ne vidim razlog zašto ne bih mogao da nastavim. Treba da se čujem s Davidom i on je igrao nekoliko puta protiv njega, tako da će imati savete. Tek treba da analiziramo i da se dogovorimo. Monfis je šoumen, voli da pravi spektakl za sve. Biće i dobrih poteza, braniće se i vraćaće lopticu, tako da ne očekujem lake poene. Samo, ovaj put sam spreman – objašnjava Kecmanović.

Jedini duel Kecmanović i Monfis odigrali su u Parizu, kada je iskusni Francuz slavio rezultatom 6:4, 5:7, 6:3.