You are currently viewing Kirjos o najmračnijem dobu života: Piće, droga i samoubilačke misli

Kirjos o najmračnijem dobu života: Piće, droga i samoubilačke misli

Australijski teniser, Nik Kirjos, iznenadio je javnost potresnom pričom o najmračnijem delu svog života. Teniser je otkrio da se samopovređivao u nameri da se ubije, kao i da je konzumirao alkohol i drogu.

Na svom Instagram nalogu, Kirjos je objavio fotografiju staru tri godine sa Australijan opena, a na kojoj se vide znaci samopovređivanja na podlaktici. Sliku prati ispovest Austalijanca koji je tada prolazio kroz najtežu fazu u svom životu.

„Ovo sam ja pre 3 godine na Australijan openu. Većina bi pretpostavila da sam psihički dobro ili da uživam u životu. To je bio jedan od najmračnijih perioda u mom životu“, počeo je.

„Na mojoj desnoj ruci možete da vidite znake samopovređivanja. Imao sam samoubilačke misli i bukvalno sam se borio da ustanem iz kreveta, a kamoli da igram pred milionima ljudi. Bio sam usamljen, depresivan, negativan, konzumirao sam alkohol, drogu, odbacio sam porodicu i prijatelje“, napisao je Kirjos u opisu fotografije koju je objavio na svom Instagram nalogu.

U trenucima usamljenosti i anksioznosti, nikome nije mogao da veruje.

„Osećao sam se kao da ne mogu da pričam ili da nikome verujem. Ovo je bio rezultat zatvaranja u sebe i odbijanja da se oslonim na svoje voljene i jednostavno da samo malo po malo guram sebe da budem pozitivan. Znam da svakodnevni život može da izgleda izuzetno iscrpljujuće, ponekad nemoguće. Razumem da se osećate slabo ili uplašeno ako se otvorite. Kažem vam odmah, u redu je, niste sami. Prošao sam kroz ta vremena kada je izgledalo kao da te pozitivne energetske vibracije nikada neće biti stvarnost. Molim vas, nemojte se osećati kao da ste sami, ako se osećate kao da ne možete ni sa kim da razgovarate, tu sam, javite se. Ponosan sam što mogu da kažem da sam potpuno preokrenuo život i da imam potpuno drugačiji pogled na sve, ne uzimam jedan trenutak zdravo za gotovo. Želim da budete u mogućnosti da dostignete svoj puni potencijal i da se osmehnete. Ovaj život je lep“, zaključio je Kirjos i time poslao poruku svima onima koji se bore sa depresivnim mislima da nisu sami i da je moguće nastaviti napred.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)