You are currently viewing Ko će zameniti trenera Mančester junajteda?

Ko će zameniti trenera Mančester junajteda?

Trenutno se razmatraju četiri imena koja mogu da zamene trenutnog trenera Mančester junajteda Ralfa Rangnika.

Mačester junajted trenutno vodi potragu za sledećim stalnim trenerom, postavivši Ralfa Rangnika na privremena zaduženja do kraja ove sezone. Na čelu uže liste kandidata Crvenih đavola su Maurisio Poketino, Erik ten Hag, Luis Enrike i Hulen Lopetegi, a protal Atletik izveštava da će fokus biti na trenerima sa iskustvom u vođenju velikih evropskih timova.

Poketino se dugo povezivao sa pozicijom u Mančester junajtedu i ima prethodno iskustvo u Premijer ligi nakon perioda sa Totenhemom, ali Crveni đavoli bi morali da postignu dogovor sa sadašnjom ekipom ovog Argentinca, Pari Sen Žermenom.

Erik ten Hag je pridobio svoje obožavaoce tokom vođenja Ajaksa, sa svojom ekipom je na putu za četvrtu uzastopnu titulu prvaka Eredevizije. Holanđanin je impresionirao svojim umećem transformacije kluba kao glavnim konkurentom na scenin Lige šampiona.

Luis Enrike je trenutno zadužen za reprezentaciju Španije, kao trener Barselone u periodu od 2014. do 2017, osvojivši 9 titula.

Lopetegi se takođe uklapa u vođenju vrhunskih ekipa, jer je u trenerska karijeri zabeležio periode u Portu i Real Madridu. Trenutno vodi ekipu Sevilje sa kojom je osvojio Ligu Evrope 202o. Takođe je vodio i reprezentaciju Španije.

Junajted se vratio među prva četiri tima u Premijer ligi, pobedom ovog vikendu nad Vest Hemom. Trenutni trener Rangnik može da obezbedi kvalifikacije za Ligu šampiona pre imenovanja novog stalnog menadžera za sezonu 2022/23.