You are currently viewing Ko je kriv za Novakovu situaciju?

Ko je kriv za Novakovu situaciju?

Najbolji teniser sveta danima unazad proživljava dramu u Australiji, a sada bi mogao da se sazna i krivac za njegovu u najmanju ruku rečeno, neprijatnu situaciju!

Mediji u Australiji su došli do saznanja da je organizator Australijan opena odavno apelovao na Ministarstvo untrašnjih poslova da proveri vizu svih tenisera koji u Melburn stižu sa medicinskim izuzećem, kako bi se izbeglo ovo što se događa Novaku Đokoviću.

Međutim taj zahtev nije prihvaćen!

– Pregledali smo vaš zahtev sa relevantnim zvaničnicima u odseku i kolegama iz odseka Ministarstva unutrašnjih poslova i Australijske pogranične službe. Putnici koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga moraju da obezbede medicinski dokaz za to – piše u mejlu koji je Zdravstveni odsek uputio na adresu Tenis Australije još 17. novembra.

U dopisu za Tenis Australija navedeno je da na njihov zahtev ne može biti pozitivnog odgovora, da se papiri moraju proveriti tek prilikom čekiranja.

– Ministarstvo zdravlja i Unutrašnjih poslova nisu u mogućnosti da obezbede pregled sertifikata. Oni se proveravaju prilikom čekiranja. Svi putnici koji žele da se smatraju potpuno vakcinisanima, u svrhu putovanja, moraju da obezbede vakcinalni sertifikat koji ispunjava navedene zahteve. Putnici moraju da obezbede da je njihov sertifikat saglasan sa tim – navodi se u dopisu.

This Post Has One Comment

Comments are closed.