You are currently viewing Ko je Mesiju uputio najviše asistencija?

Ko je Mesiju uputio najviše asistencija?

Lionel Mesi je za mnoge najveći fudbaler koji je obeležio moderan fudbal. Argentinac je rekordni sedmostruki osvajač Zlatne lopte. Sav njegov uspeh je nezamisliv bez dobre asistencije. Koliko je važna podrška tokom igre, govori i o trenutnoj situaciji.

Luis Suarez je predvodnik u asistencijama Lionelu Mesiju, a dve južnoameričke legende su bile deo uzbudljive napadačke linije u Barseloni. Suarezov dolazak iz Liverpula doveo je do toga da je udružio snage sa Mesijem i Nejmarom na Kamp Nou, razarajući učinak trojke koja je dovela Barsu do trostrukog uspeha tokom sezone 2014/15.

Suarez je Mesiju uputio 47 asistencija, iza njega je Dani Alves sa 42.

Urugvajac je postigao 198 golova u svim takmičenjima tokom šest sezona sa Kataloncima, a samo su Mesi i Sezar Rodrigez ikada više postigli u dresu Barselone.

Suarez je osvojio četiri ligaške titule i Ligu šampiona tokom efikasnog perioda u Španiji, gde je i nadmašio najbolja dva igrača lige, a i sveta u tom periodum, Mesija i Ronalda. Suarez je završio kao vodeći strelac La Lige u sezoni 2015/16, nakon što je postigao neverovatnih 40 golova u samo 35 utakmica.