You are currently viewing Ko je najbolji svih vremena? Nadal odgovorom iznenadio svoje navijače (VIDEO)
Foto: twitter.com/AusOpen

Ko je najbolji svih vremena? Nadal odgovorom iznenadio svoje navijače (VIDEO)

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je ovogodišnji Australijan open pobedom u finalu nad Danilom Medvedevim 2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5.

Trijumfom u Melburnu Nadal je došao do rekordnog 21. grend slema u sezoni čime je prestigao najveće rivale Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Španski teniser je po završetku susreta govorio o velikom preokretu kojim je došao do važnog trofeja.

– Kada sve uzmemo u obzir, rekao bih da je ovo najveći preokret u mojoj karijeri. Ovo je nezaboravna noć, trenutno sam van sebe i podrška od publike je bila neverovatna tokom celog meča. Bio sam jako umoran, ali sam osetio da me podržavaju – reči su španskog tenisera na pres konfernciji.

Nadal se osvrnuo i na pitanje najboljeg tenisera u istoriji belog sporta, a nema sumnje da je pobedom na prvom ovogodišnjem grend slemu podebljao svoju kandidaturu.

– Znam šta znači osvojiti grand slem 21 put, danas je bilo neverovatno. Nikad neću zaboraviti koliko sam se borio tokom prethodnih šest meseci da se vratim na teren i uspeo sam. Bilo je jako teško, često sam razgovarao sa ljudima iz svog tima i nisam znao hoću li moći igrati. Presrećan sam što sam došao ovde, ali najbolji ikada? Ne zanima me to. Zanima me samo da imam noći kao što je ova – naglašava Nadal.