You are currently viewing Koliko fudbalera Premijer lige je vakcinisano?

Koliko fudbalera Premijer lige je vakcinisano?

S obzirom da je Omikronova varijanta Covid-19 izazvala novi rekordni ukupan broj slučajeva u Velikoj Britaniji, Premijer liga je morala da odloži nekoliko utakmica.

Premijer liga je potvrdila da je 92 odsto igrača i članova kluba primilo jednu, dve ili tri doze vakcinacije protiv COVID-19 , a 84 odsto igrača je „na putu vakcinacije“.

Ne objavljuju se  konkretni detalji o tome koji klubovi i pojedinci su primili vakcinu, ali će se sve stope vakcinacije sada objavljivati jednom mesečno počevši od januara ovde godine.

Premijer liga je ohrabrila sve klubove da se vakcinišu.

„Liga nastavlja da radi sa klubovima na podsticanju vakcinacije među igračima i klupskim osobljem, kao i na promociji vladinih poruka o vakcinaciji za javno zdravlje klubovima i šire javnosti“, prenela je Premijer liga.

Iako Premijer liga ne navodi koji su pojedinci vakcinisani, klubovi su objavili sopstvene informacije o vakcinalnim statusima svojih igrača i osoblja.

Trener Liverpula Jirgen Klop potvrdio je da su svi primili najmanje dve doze vakcine protiv Covid-19. Šef Crvenih je bio veoma glasan u vezi sa vakcinacijom protiv Covid-19, navodeći da je odgovornost pojedinca da zaštiti ne sebe od virusa, već čitavu svoju zajednicu.

„Svako ko radi na AKSA trening centru je najmanje dvostruko vakcinisan i dobiće treću dozu što je pre moguće“, rekao je Klop novinarima pre pobede Liverpula protiv Njukasla.

Bruno Laž je takođe izjavio da su „svi u zgradi Vulvesa“ dvostruko vakcinisani, ponavljajući Klopove reči da je to ključno za zaustavljanje širenja Covid-19.

„Kada sam došao ovde, dali su mi šansu da se vakcinišem i prihvatio sam. Bilo mi je važno jer imam porodicu u Portugalu i kada imam slobodne dane, idem tamo da se družim sa ženom i decom, pa sam se vakcinisao“, izjavio je Laž.

Norvič je takođe potvrdio da je jedan broj njihovih igrača dobio treću dozu.